Ποικιλία
100% Μαυροδάφνη
Αμπελώνας
Στο Σαραβάλι Αχαΐας, σε υψόμετρο 300 μέτρων. Τα εδάφη είναι
αργιλοπηλώδη και η παραγωγή κυμαίνεται γύρω στα 700 κιλά το
στρέμμα.
Οινοποίηση
Κρυοεκχύλιση, ζύμωση στους 17°C και παραμονή με την οινολάσπη
για 10 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225lt 2ης και 3ης χρήσης.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα ερυθρό με ιώδεις ανταύγειες. Κυριαρχούν τα αρώματα
βύσσινου, δαμάσκηνου, μαύρου μο΄ύρου με νότες κρέμας
ζαχαροπλαστικής, κακάο και καρύδας. Στο στόμα είναι μαλακό,
μεσαίου όγκου, με φρουτώδη επίγευση.
Ιδανικό ταίριασμα
Συνδυάζεται με πιάτα κρεατικών με γλυκόξινες σάλτσες, όπως
πάπια πορτοκάλι, χοιρινό με δαμάσκηνα, κοτόπουλο στο φούρνο
με πατάτες και γεμιστ΄η γαλοπούλα.
Σε ιδανικές συνθήκες μπορείτε να το απολαύσετε για 5 χρόνια
ακόμη.
Σερβίρεται στους 16°C.
Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου Μορφέας Μαυροδάφνη Ξηρή
€34.10
Χρώμα ερυθρό με ιώδεις ανταύγειες. Κυριαρχούν τα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου μαύρου μούρου με νότες κρέμας ζαχαροπλαστικής, κακάο και καρύδας. Στο στόμα είναι μαλακό, μεσαίου όγκου, με φρουτώδη επίγευση.
Βάρος | 1.6 kg |
---|---|
ΤΥΠΟΣ | |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | |
ΧΩΡΑ | |
ΠΕΡΙΟΧΗ | |
ΧΡΩΜΑ | |
ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ | |
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ | |
ΦΙΑΛΗ |
Reviews
There are no reviews yet.