Winelot GR

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, είναι καιρός να προετοιμαστείτε για μια γιορτή γεμάτη οικογένεια, φίλους και φυσικά νόστιμο φαγητό και κρασί. Για να εμπλουτίσετε το πασχαλινό σας τραπέζι φέτος, επιμεληθήκαμε μιας επιλογής ελληνικών κρασιών που συμπληρώνουν κάθε πιάτο, από τα ορεκτικά μέχρι το κυρίως γεύμα.

Μαγειρίτσα:

Αναμφισβήτητα μία από τις πιο αμφιλεγόμενες συνταγές. Ένα πιάτο με πλούσια ιστορία που έχει από φανατικούς οπαδούς έως αμείλικτους haters. Ένα απαιτητικό – έντονο πιάτο με αρκετά μυρωδικά και αβγολέμονο θέλει συνήθως ένα κρασί με λιπαρότητα, οξύτητα και φυσικά φρουτώδη χαρακτήρα. Φυσικά ένα Chardonnay όπως αυτό από το Κτήμα Γεροβασιλείου, αποτελεί μία ιδανική επιλογή.  Ένα πραγματικά αξεπέραστο λευκό κρασί που ζυμώνεται σε γαλλικά βαρέλια και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από πολλά κρασιά της Βουργουνδίας σε πολλαπλάσια τιμή. Εάν πάλι θέλετε ένα διεθνή χαρακτήρα στο τραπέζι σας έχουμε να σας προτείνουμε τις top Value for Money επιλογές μας κατευθείαν από μοναδικούς γαλλικούς αμπελώνες. To Famille Savary – Chablis αποτελεί ένα ορυκτό με ένταση και φρεσκάδα κρασί που πραγματικά θυμίζει αυτό που μπορεί και πρέπει να προσφέρει ένα μεγάλο Chablis με ασβεστολιθικό terroir.

Πράσινες αρωματικές σαλάτες με φρούτα:

Περνάμε στην Κυριακή του Πάσχα λοιπόν και οι πρώτες σαλάτες με φρέσκα τυράκια αρχίζουν να εμφανίζονται. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με μια ποικιλία που συνδυάζει λιπαρότητα και τραγανή οξύτητα και δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας Μαλαγουζιά.Η αγαπημένη μας Μαλαγουζιά του Κτήματος Αργυρίου είμαστε σίγουροι ότι θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και τις νότες αρωμάτων λευκών λουλουδιών και φλαμουριού. Φυσικά όπου σαλάτα και κάθε λογής πρασινάδα θα ταιριάξουν εξαιρετικά Sauvignon Blanc όπως αυτό του J. De Villebois.  

Στο κυρίως…

Εντάξει μη γελιόμαστε… δεν ήρθες μόνο για τις σαλάτες, τα τυράκια και την μαγειρίτσα. Πάμε στο ψητό λοιπόν. Εδώ υπάρχουν δύο σχολές που θα τις καλύψουμε εξίσου. Εάν το κατσικάκι μπει στο φούρνο γεμιστό με μυρωδικά και άφθονο λεμόνι θα πάμε σε ένα βαρελάτο, πλούσιο Ασύρτικο, όπως είναι το Wild Ferment από το Κτήμα Γαία.  Φυσικά ένα παλαιωμένο Σαββατιανό από τα Μικροοινοποιεία Ακριώτου, ο Ορειβάτης Wild Yeast θα απογειώσει το τραπέζι με τον αρωματικό του χαρακτήρα, τη φοβερή συμπύκνωση και την ισορροπία του. Για το αρνάκι στο φούρνο θα προτιμήσουμε ένα κόκκινο κρασί με υψηλή οξύτητα που θα επιφέρουν όμως την κατάλληλη ισορροπία και φυσικά το βιολογικό Αγιωργίτικο από το Κτήμα Παπαϊωάννου είναι ένα από αυτά.

Εάν πάλι είμαστε της παραδοσιακής σχολής και το αρνάκι μπει στη σούβλα και γίνει χαμούλης, στα γυρίσματα θα προτιμήσουμε φυσικά τσιπουράκι ή ρετσίνα. Για το τραπέζι όμως θα κρατήσουμε το Βασιλιά των ελληνικών κόκκινων κρασιών και φυσικά την αγαπημένη ποικιλία για τους περισσότερους οινόφιλους μας, το Ξινόμαυρο. Το Xinomavraw από την Oenops Wines υπόσχεται ό,τι λέει η ετικέτα του, μία brutal, ωμή και καθαρή έκφραση του Ξινόμαυρου.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΟΡΩΝ
0