Κτήμα Τσέλεπου Δρυόπη Νεμέα

11.80

Έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών με μια χροιά βανίλιας στο τελείωμα.

tselepos-nema-driopi

Το Αγιωργίτικο αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες ερυθρές ποικιλίες για τους Έλληνες, ειδικά όταν δημιουργούνται εξαιρετικά κρασιά όπως το Κτήμα Δρυόπη. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το κρασί αναδεικνύει την ουσία της ποικιλίας, προσφέροντας μια εμπειρία που ταιριάζει απόλυτα τόσο με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων οινόφιλων όσο και με την πλούσια γεύση της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, ανήκει στις κορυφαίες ετικέτες Νεμέα ΠΟΠ, όπου ο Γιάννης Τσέλεπος έχει μεταφέρει όλο του το πάθος για το Αγιωργίτικο και τη Νεμέα, κλείνοντας τη μαγεία τους σε κάθε φιάλη.

Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση μικρής διάρκειας, 5-6 ημερών, και με παραμονή του οίνου για 8-10 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση:
Ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών, ενώ στο τελείωμα αναδύεται μια διακριτική χροιά βανίλιας. Επιπλέον, είναι ξηρό με ισορροπημένη οξύτητα και απαλές, βελούδινες τανίνες, που χαρίζουν αρμονία και κομψότητα. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε τόσο στη νεαρή του ηλικία όσο και αφήνοντάς το να εξελιχθεί με παλαίωση 3-5 ετών.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό:
Πιάτα κρεατικών με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, λευκά κρέατα (π.χ. κοτόπουλο με χυλοπίτες), γιουβέτσι με πουρέ μελιτζάνας, χταπόδι κρασάτο.

tselepos

“Τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο αλλά τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι”, συνηθίζει να λέει ο Γιάννης Τσέλεπος.

Στον ιδιόκτητο αμπελώνα 650 στρεμμάτων, η προτεραιότητα είναι πάντα η ποιότητα της πρώτης ύλης. Συνεπώς, από την ίδρυση του κτήματος, ο κύριος στόχος είναι η παραγωγή κορυφαίας ποιότητας κρασιών. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τις δυνατότητες των γηγενών ποικιλιών και των μοναδικών terroir. Το κτήμα στηρίζει τη φιλοσοφία του στην πεποίθηση ότι οι αυτόχθονες ποικιλίες προσφέρουν κρασιά μεγάλης πολυπλοκότητας. Παράλληλα, το κτήμα εστιάζει στις ιδιαίτερες εκφράσεις συγκεκριμένων διεθνών ποικιλιών που ταιριάζουν στα αμπελοτόπια του. Για αυτόν τον λόγο, επιλέγει την παραγωγή μονοποικιλιακών κρασιών.

Επιπρόσθετα, σημαντικός στόχος είναι η μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη διαχείριση παραγωγής εφαρμόζοντας μέτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ο οινοποιός Γιάννης Τσέλεπος, με 30 χρόνια εμπειρίας στο Μοσχοφίλερο της Μαντινείας, επέλεξε το Αγιωργίτικο για τα ερυθρά του κρασιά. Το Κτήμα Δρυόπη, υπό την καθοδήγησή του, προσαρμόζει τη φιλοσοφία του στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αναμπελώνει μια έκταση 40 στρεμμάτων με υγιή, υψηλής ποιότητας αμπέλια. Παράλληλα, προσαρμόζει τα υπόλοιπα στρέμματα στα υψηλά του πρότυπα, εξασφαλίζοντας μικρές αποδόσεις και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές καλλιεργητικές μεθόδους.

Τέλος, το μικρό, άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο του κτήματος αξιοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Αυτές οι πρακτικές αναδεικνύουν τη δέσμευση του Κτήματος Δρυόπη για καινοτομία και αριστεία.

Δείτε όλα τα κρασιά του κτήματος Τσελέπου εδώ

Weight 1.6 kg
ΤΥΠΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΧΩΡΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΧΡΩΜΑ

ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΦΙΑΛΗ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ

, , ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Κτήμα Τσέλεπου Δρυόπη Νεμέα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *