Το Αγιωργίτικο αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες ερυθρές ποικιλίες για τους Έλληνες, ειδικά όταν δημιουργούνται εξαιρετικά κρασιά όπως το Κτήμα Δρυόπη. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το κρασί αναδεικνύει την ουσία της ποικιλίας, προσφέροντας μια εμπειρία που ταιριάζει απόλυτα τόσο με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων οινόφιλων όσο και με την πλούσια γεύση της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, ανήκει στις κορυφαίες ετικέτες Νεμέα ΠΟΠ, όπου ο Γιάννης Τσέλεπος έχει μεταφέρει όλο του το πάθος για το Αγιωργίτικο και τη Νεμέα, κλείνοντας τη μαγεία τους σε κάθε φιάλη.
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση μικρής διάρκειας, 5-6 ημερών, και με παραμονή του οίνου για 8-10 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση:
Ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών, ενώ στο τελείωμα αναδύεται μια διακριτική χροιά βανίλιας. Επιπλέον, είναι ξηρό με ισορροπημένη οξύτητα και απαλές, βελούδινες τανίνες, που χαρίζουν αρμονία και κομψότητα. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε τόσο στη νεαρή του ηλικία όσο και αφήνοντάς το να εξελιχθεί με παλαίωση 3-5 ετών.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό:
Πιάτα κρεατικών με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, λευκά κρέατα (π.χ. κοτόπουλο με χυλοπίτες), γιουβέτσι με πουρέ μελιτζάνας, χταπόδι κρασάτο.
“Τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο αλλά τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι”, συνηθίζει να λέει ο Γιάννης Τσέλεπος.
Reviews
There are no reviews yet.